HOITAVA HIERONTA

Hieronta on yksi maailman vanhimmista hoitomuodoista. Sen kansainvälinen termi on ranskankielinen "massage", joka on todennäköisesti peräisin arabian sanasta "painaa pehmeästi". 

Hieronta on myös tieteellinen ja järjestelmällinen hoitomenetelmä, jota1900-luvulla luonnehdittiin seuraavasti: "käsin suoritettu, erilaisten toimintojen joukko, joka kohdistuu kehon uloimpiin kudoksiin ja jonka tarkoitus on parantava, korjaava tai terveyttä edistävä" (Douglas Grahm). 

Hieronta voidaan määritellä myös tarkoittamaan tietynlaista pehmeiden kudosten käsittelyä jonka avulla vaikutetaan hermo-, lihas- ja hengitysjärjestelmiin tai saadaan aikaan paikallista tai yleistä vaikutusta verenkiertoon ja imunestekiertoon.

Suomessa on yleisesti hyväksytty määritelmä: "Hieronnalla ymmärretään hoitotarkoituksessa suoritettua pehmeisiin kudoksiin kohdistuvaa liikkuvaa painamista, joka tapahtuu sivelyjen, hankausten, pusertelujen ja erilaisten taputusten muodossa.


HIERONTA

sopii hyvin erilaisten lihasjännitysten ja kivun hoitamiseen. Hyviä hoitokohteita ovat esim. olkapää- ja niskahartiavaivat, tennis-/hiirikyynärpää, jäykkä olkapää, jäykkä niska, päänalueen kivut ja säryt.


Käytän hoidoissani monipuolisesti eri tekniikoita/menetelmiä kuten traktiohoito, faskiakäsittely, nivelmobilisaaatio, triggerpistehoito, kinesioteippaus, tens - hoito, erilaisia hierontaotteita ja - tekniikoita ...